Carti

Cartea nr. 1 :

“Vindecarea in antropologia crestina si in practicile terapeutice holistice” autor Johann Muller-Dragoman

3 Coperta_carte_Adevarul_SpiritualCe este sufletul?

Dupa învatatura crestina, sufletul este o substanta subtila, reala, vie, imateriala sau spirituala si nemuritoare. Sufletul strabate trupul material si este legat de el, dar transcede si depaseste materialitatea trupului. Acest lucru despre cele privitoare la realitatea, spiritualitatea si nemurirea sufletului uman, ne sintetizeaza într-un mod atât de minunat Sfântul Ioan Damaschin: „Sufletul este o substanta vie, simpla, necorporala prin natura sa, invizibila ochilor trupesti, nemuritoare, rationala, spirituala, fara de forma; se serveste de un corp organic si îi da acestuia putere de viata, de crestere, de simtire si de nastere. Sufletul nu are un spirit deosebit de el, ci spiritul sau este partea cea mai curata a lui. Caci ceea ce este ochiul în trup, aceea este si spiritul în suflet. Sufletul este liber, volitional, activ, schimbator prin vointa, pentru ca este zidit (creat). Pe toate acestea le-a primit în chip natural, prin harul Celui ce l-a creat, prin care a primit si existenta în acest chip”. Omul se cere respectat, ca o fiinta de o valoare inestimabila. El este «cineva», nu numai «ceva», tocmai datorita sufletului sau. Ceea ce-l face pe om sa fie «cineva» este constiinta de sine si capacitatea de reactii constiente si libere, legate direct de sufletul sau. Numai prin suflet omul se manifesta ca «cineva» constient si unic, si cu vointa de a fi si de a se desavârsi continuu si vesnic. Iar aceasta unicitate pe care o prezinta fiecare om în parte si care nu poate fi înlocuita sau confundata, îl arata pe om ca durând o vesnicie. Substratul spiritual deosebit de materie, adica sufletul omului, ca si Divinitatea de altfel, nu-l putem defini în esenta lui, ci îl putem doar descrie în manifestarile lui, ca fapt esential care îl face pe om un subiect constient si voluntar, unic si de neînlocuit. Referitor la existenta si realitatea sufletului, Sfânta Scriptura ne vorbeste despre toate notele esentiale ale sufletului omenesc. Sufletul este real si superior trupului care se întoarce în pamânt, iar el la Dumnezeu (Ecc. 12, 7). El nu poate fi ucis odata cu trupul, asa cum ne învata Sfântul Apostol si Evanghelist Matei: „Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai curând de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda în gheena”; fiindca duhul este osârduitor, iar trupul neputincios (Mt. 26, 41). Dupa Sfântul Grigorie Sinaitul, „trupul omului a fost plasmuit nestricacios, precum va si învia, în timp ce sufletul a fost zidit nepatimitor. Din cauza strânsei legaturi dintre trup si suflet s-au stricat amândoua si s-au amestecat, în urma legii preafiresti a miscarii unuia în celalalt si a împartasirii unuia din celalalt… Retragerea lui Hristos din suflet aduce întunericul patimilor” (“Psihoterapia Ortodoxa”, H.Vlachos, p. 130).


Cartea nr. 2 :

“Viata de dupa viata si etapele trecerii la viata vesnica” autor Johann Muller-Dragoman

2 Coperta_Carte_Viata_de_dupa_viata_si_etapele_trecerii_la_viata_vesnicaCapitolul III

Etapele prin care trece omul în momentul mortii

Omul simte de obicei dinainte ca se apropie moartea sa, respectiv plecarea din aceasta lume materiala, uneori chiar si atunci când acest lucru se întâmpla printr-un accident subit. Atunci «când i-a sunat ceasul», stie ca a sosit timpul sa paraseasca aceasta lume duala, simte si constientizeaza ca a sosit momentul mortii, care este de fapt momentul iesirii sufletului din trup, respectiv un proces pe care îl percepe ca ceva natural si real.

1. Constientizarea mortii

În momentul mortii, nu te mai sperie moartea, fiindca constientizezi ca moartea nu exista în adevaratul sens al cuvântului sau cel putin nu asa cum ti-ai imaginat-o pâna în momentul acesta, ci moartea este perceputa ca o trecere dintr-o lume materiala, emotionala si mentala, într-o lume cu adevarat spirituala, o lume a adevarului adevarat, o lume a luminii necreate si a iubirii neconditionate, a întelepciunii universale si a vietii vesnice. Aici, în aceasta lume de basm este adevarata liniste si pace a sufletului. Acum, când sufletul tocmai iese din corpul fizic, constientizezi ca esti, ai fost si vei fi mereu lumina din lumina, iubire din iubire, viata din viata vesnica. Constientizezi ca esti nemuritor, desi te afli într-un proces minunat de experimentare a mortii trupesti, lipsit de orice durere sau suferinta. De-asemenea, constientizezi ca esti constiinta pura si ca tot timpul ai fost constiinta din constiinta divina, dar ai uitat sau nu ai dat suficienta importanta acestui lucru în viata ta trupeasca, fiind preocupat cu alte lucruri mai pamântene, care ti se pareau atunci mult mai importante, decât propria ta persoana. Tot ce se întâmpla acum este la nivel de constiinta si are loc un proces de expansiune a constientului.


Cartea nr. 3 :

” ADEVARUL SPIRITUAL “ autor Johann Muller-Dragoman 3 Coperta_carte_Adevarul_SpiritualCapitolul II

STIINTA SPIRITULUI

Principala preocupare a omului ar trebui sa fie explorarea spiritului uman. Stiinta spiritului se afla momentan inca la varsta copilariei. Viata omului este un proces de constientizare prin traire in materie-trup. Omul este o fiinta spirituala, ganditoare, constienta, intrupata in corpul fizic si acumuland experiente pamantesti. Puterea vitala a omului este data de puterea sa spirituala. Spiritul este o potenta nelimitata. El nu se poate masura cu aparatura obisnuita. Nici un aparat nu poate inlocui omul. Spiritul poate creea orice, din sine insusi, din nimicul existent in sine. Materializarea se poate face prin vointa spiritului de a se manifesta fizic. Spiritul este activ, creator prin materializarea si manifestarea sa in materie. Spiritul se exprima prin constiinta. Monotonia si lenea duc la pierderea constiintei si a spiritului creator al omului. Momentele de criza interioara, boala si suferinta duc la o constientizare mai rapida si astfel la o evolutie spirituala accelerata. Obisnuita, automatizarea, paralizia duc la pierderea constiintei, la lipsa activitatii, la pierderea vitalitatii si a lipsei spiritului vietii. Materia si constiinta deriva amandoua din spirit. Materia este actiune care se uzeaza si se descompune, iar constiinta este actiune care se creeaza si se imbogateste permanent.


Cartea nr. 4 :

scoica_background

” CONCEPTUL HOLISTIC ȘI METAFIZIC DESPRE OM, LUME ȘI VIAȚĂ “ autor Johann Muller-Dragoman, SIBIU 2015.

“DUMNEZEU, SPIRITUL UNIVERSAL SAU SINELE DIVIN ESTE SINGURA REALITATE CU ADEVĂRAT REALĂ.”

“VIATA IN IUBIRE ESTE DESAVARSIRE, VIATA FARA IUBIRE ESTE DOAR SUPRAVIETUIRE.”

               Mă bucur să vă împărtășesc pe această cale Conceptul Holistic și Metafizic despre Om, Lume și Viață, care vă va schimba în mod sănătos viața, dându-vă o nouă perspectivă de a percepe omul, viața, lumea și universul.

Vă dăruiesc toată informația, experiența și cunoașterea mea de o viață, asumându-mi responsabilitatea și păstrându-mi conștiința curată, pentru tot ce dăruiesc mai departe, dar și conștient fiind, că fiecare om are nevoie de această cunoaștere și conștientizare, pentru a se putea bucura de viață, aici și acum, și a fi cu adevărat sănătos și a se simți împlinit.

Citind această carte, aveți posibilitatea de a vă îmbunătăți calitatea vieții și de a vă face viața sanătoasă și frumoasă prin Cunoașterea de Sine și conștientizarea Sinelui Real Infinit Etern.

Participând la Seminariile, Cursurile și Terapiile Holistice și Metafizice oferite în Centrul de Holistică și Metafizică din Sibiu și fiind prezenți la activitățile organizate de Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice, vă ajutăm de a vă elibera de toți factorii perturbatori, la transcenderea propriilor limite la nivel de persoană, la transformarea energiilor și informațiilor nesănătoase din biocâmpurile Aurei, fiindu-vă alături în procesul schimbării individuale conform Liberului Arbitru și susținându-vă pe Calea Evoluției Spirituale Autentice.

Este indicat să participați la diverse seminarii și cursuri de cunoaștere personală și desăvârșire spirituală susținute prin Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice pentru a evita anumite evenimente neplăcute care pot apărea în viața dumneavoastră din lipsa cunoașterii de Sine. Aceste neplăceri și riscuri apar, doar atunci când oamenii trăiesc în persoană și nu au experiența spirituală și profesională în acest domeniu sau nu stăpânesc anumite Metode și Tehnici Holistice și Metafizice.

Această carte este recomandată tuturor oamenilor de bine, care doresc să își asume responsabilitatea propriei sale vieți, să trăiască în Adevărul Spiritual și care doresc să se cunoască pe Sine. Odată cu cunoașterea de Sine, îl vom cunoaște și descoperii cu toții pe Dumnezeu în Sine.

Vă doresc tuturor

Lumină în cuget,

Iubire în inimi și

Pace în suflet.

( Johann Müller-Dragoman )