Terapie Holistica

stained_glass_windowTerapia Holistica este in concordanta cu noua paradigma de gandire si are la baza Conceptului Holistic si Metafizic despre Om, Lume si Viata, prin care se impartaseste fiecarei persoane o perspectiva noua de abordare a vietii si a sanatatii, ajutand la dobandirea unei Viziuni Holistice asupra a tot ce exista in Univers.

In Terapia Holistica omul este vazut ca intreg, format din trup-materie, suflet-energie si duh-constiinta, iar boala ca o disfunctie a intregului.
Aceaste terapii sunt terapii in primul rand preventive, complementare terapiilor alopate si neinvazive, respectiv nedureroase, ba chiar relaxante si placute.
Conform viziunii holistice, Omul este Centrul Universului si omul este constientizat ca fiind Microcosmos, facand parte din Macrocosmos si avand trei meniri: o menire personala, una sociala si o menire universala.
Terapiile Holistice au la baza Valorile Fundamentale ale Vietii, asadar iubirea neconditionata divina, respecta si integreaza Adevarurile, Principiile si Legile Universale si recunosc omul ca fiind o fiinta de lumina spirituala si origine divina. Omul la randul sau, ar fi bine sa invete sa se cunoasca in primul rand pe sine si sa-l descopere pe Dumnezeu (care este Iubire Infinita Eterna) in adancul sufletului si pretutindeni in jurul sau.
Viata ne-a dovedit ca lipsa iubirii si a cunoasterii de sine este cauza multor boli; de aceea, daca fiecare dintre noi vom constientiza influenta nefasta si limitele mintii duale, conflictuale, si vom accesa gandirea trinitara, holistica si spirituala, adica uitandu-ne in adancul sufletului nostru si raspunzandu-ne in duh la cele 7 intrebari importante:
1. De unde vin?
2. Unde ma duc?
3. Cine sunt?
4. Ce sunt?
5. De ce sunt?
6. Ce este viata?
7. Care este sensul vietii?
,

vom putea sa ne percepem sinele interior real, esenta noastra, care ne va ajuta sa ne vindecam singuri, sa fim mereu sanatosi, bucurosi, voiosi si in armonie cu noi insine, cu ceilalti si cu intregul Univers.
In Terapiile Holistice exista multe metode si tehnici prin care se poate influenta in mod benefic Aura umana si magnetismul corpului fizic, meridianele de acupunctura si meridianele energetice, dar si centrii energetici, respectiv plexurile energetice numite si Chakre. Acestea, conform gandirii holistice si spirituale, sunt in legatura directa cu Sistemul Nervos care la randul sau este in legatura cu Sistemul Endocrin, respectiv cu glandele hormonale, iar acestea sunt in legatura cu organele si toate sistemele din corpul fizic. Astfel, prin modificarea campurilor energetice care fac parte din Sistemul Energetic al fiintei umane, se va modifica functionarea intregului organism, conform Legii Cauzei si a Efectului. Schimbarea informatiei, duce la schimbarea energiei si a biocampului uman si in consecinta, vor aparea modificari benefice la nivel de materie-trup, producandu-se astfel vindecarea acestuia.
Cunoascand Sensul Vietii, a menirii omului pe Pamant si constientizarea rolului sau în Univers, toate acestea joaca un rol esential în viata fiecaruia dintre noi, pentru a putea trai in abundenta, bucurie, armonie, iubire si pace.
Acest lucru si multe altele legate de cunoasterea holistica si metafizica, ne poate ajuta pe noi toti sa invatam sa traim frumos si sa fim sanatosi, prevenind imbolnavirea prin insusirea «gandirii spirituale» si, apoi, prin practicarea terapiilor holistice si metafizice care ne pot vindeca de orice boala.

Bucuria vietii si Pacea sufleteasca este dovada ca suntem pe „Calea cea buna.”