Omul este cea mai minunată ființă din Univers și totodată omul este cea mai periculoasă ființă de pe Pământ și din Univers. Dacă omul se identifică cu corpul, cu emoțiile și cu mintea sa, atunci trăiește într-o conștiință a formei și a iluziei Lumii materiale, perisabile și trecătoare. De aici apare frica și chiar teama de moarte care este o emoție distructivă și o iluzie a omului materialist și limitat prin mintea sa duală, conflictuală. Omul așa zis modern care are acces la noile tehnologii și folosește Inteligența artificială fără discernământ, aceasta în cele din urmă putând să îl distrugă. Așa cum știința fără conștiință naște monștri, tot așa omul fără înțelepciune, cumpătare și discernământ se va autodistruge.

Însă dacă omul alege a trăi în adevăr și dorește să se manifeste ca ființă spirituală, conștient fiind de valoare sa și își asumă responsabilitatea de OM, atunci se va putea bucura de absolut tot ce viața îi oferă aici și acum. Un om cu adevărat spiritual este creatorul conștient al propriei sale vieți și trăiește în armonie cu natura și cu întregul Univers, respectând orice formă de viață. Omul este o ființă conștientă de sine și valoare unui om este dată de sufletul său care este iubire. Inteligența artificială nu are conștiință, nu are suflet și de aceea poate deveni periculoasă, asemenea oamenilor care dacă nu au conștiință, ei pot acționa în anumite împrejurări de-a dreptul distructiv și monstruos. Omul spiritual este înțelept, bun, blând, plin de iubire și se cunoaște pe Sine în profunzimea ființei sale și poate afirma: EU SUNT Conștiință Conștientă de Conștiința Conștientă de Sine Prezență vie Conștiință pură EU SUNT.

Omul cu adevărat spiritual este un om integru care respectă Legile Universale ale Vieții și trăiește în armonie, ordine și echilibru cu absolut totul, aducând abundență în viața sa și a celorlalți, asumându-și calitatea de om și de ființă de lumină spirituală creatoare, creativă și vizionară.